top of page

Huishoudelijk reglement

Het is geen toeval dat jij je hier thuis voelt

Een open internaat voor jongens en meisjes vanaf het 5de leerjaar tem het 6de jaar secundair onderwijs

 

Versie: 1 maart 2021

VOORWOORD

 

Beste ouder

Beste leerling

 

We zijn fier om het open internaat Palaestra te mogen voorstellen dat alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar tem het laatste jaar secundair onderwijs verwelkomt.

 

De naam van ons internaat, Palaestra, verwijst naar een oefenterrein voor sportlui in de Griekse oudheid. Zo wil het internaat ook een oefenplek vormen van werken en leven voor jonge mensen.

 

Het Palaestra is een open internaat: het stelt zich open voor alle jongeren vanaf 11/12 jaar ongeacht de school waar zij overdag les volgen. Zo biedt het Palaestra aan haar internen een unieke kans om met verschillende jonge mensen samen te wonen, te studeren, plezier te maken, leren zelfstandig te zijn en verantwoordelijkheid op te nemen.

 

Dit huishoudelijk reglement wil je alvast informeren over de ‘spelregels’ die in ons oefenterrein gelden.  Je zal hier lezen op welke manier en vooral in welke sfeer we onze internen begeleiden.

 

Wij hopen oprecht dat het Palaestra de oefenplek voor jouw verdere leven mag worden en dat jij, op jouw beurt, daarop fier kan zijn. We willen echt dat het geen toeval is dat jij je thuis voelt in ons grote huis.

Huishoudelijk reglement

bottom of page